Galaxy Nexus säljs nu i Google Play Store

apr
24

När Google lanserade Nexus One, den första Nexustelefonen valde de att enbart sälja den från sin egna webbutik och bara i några länder. Tyvärr verkade köparna i de länderna inte så sugna på att köpa sin telefon därifrån, vilket ledde till att Nexus One inte blev någon försäljningsmässig succé. Detta verkar dock inte ha avskräckt Google som nu börjar sälja sin Galaxy Nexus i Google Play Store. Även denna gång begränsar de dock köparna genom att bara tillåta amerikanska kunder.

Galaxy Nexus kostar just nu bara 399 dollar och säljs olåst. Det är ett riktigt fint pris, vilket antagligen är anledningen till att man max får köpa fem telefoner. Modellen som säljs är kompatibel med 3G/4G HSPA+, vilket kan göra surfupplevelsen mycket behaglig.

Jag gillar verkligen idén med Nexusserien och hoppas Google börjar sälja fler telefoner själva. Genom att plocka bort mellanhänder bör de kunna få ner priserna och det är ju aldrig fel. Förhoppningsvis kommer Googles telefonbutik öppna i Sverige i framtiden, men jag är ärligt talat tveksam till det.


Källa: Google Mobile blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se