ASUS Transformer Pad kommer i maj

apr
24

Efter succén med Eee Pad Transformer och den mindre lyckade Transformer Prime är Asus snart tillbaka med nya Transformertablets. Först ut är kommande ASUS Transformer Pad TF300T(G) som lanseras i maj. Den kan ses som en uppföljare till Eee Pad Transformer, snarare än Transformer Prime.

Transformer Pad TF300 kommer i två modeller, med och utan 3G. Skärmen är på 10,1″ (1280 X 800px), den drivs av en fyrkärnig Nividia Tegra 3-processor på 1,2GHz (något långsammare än den i Transformer Prime), den har 1GB RAM, 32GB lagring, 8MP kamera, 10 timmar batteri (15 timmar med docka) och kommer i färgerna Royal Blue och Iceberg White. Designmässigt ser den väldigt mycket ut som sina syskon, dock är den något tjockare än Transformer Prime.

Pris och tillgänglighet

Transformer Pad TF300 släpps i Sverige i maj och kostar från 3800 kronor (utan docka och 3G) ända upp till 5900 kronor för modellen med docka och 3G. Dockan kostar 1500 kronor att köpa lös.

Även om jag dreglar lite efter en Transformer Pad TF300 är jag mer sugen på Transformer Pad Infinity som kan ses som Transformer Primes uppföljare. Den ska fixa de problem med WiFi, GPS och liknande som Prime lider av, samt komma i en version med 3G. Prislappen lär dock vara ganska saftig.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼