Streama från telefonen med HTC Media Link HD

apr
17

Idag var jag inne i huvudstaden för ett möte med en HTCs nordiska produktchef. Han visade bland annat upp nya och heta telefonen HTC One X, en lur vi kommer lägga vantarna på inom ett par dagar och sedan recensera ordentligt. Förutom att visa upp telefonen fick jag en kort genomgång av ett tillbehör som kallas HTC Media Link HD. Den kopplas in i din TV via HDMI (plus USB för strömförsörjning) och paras sedan ihop med din telefon. Därefter kan du streama innehåll från telefonen till TVn via WiFi.

Om du spelar upp innehåll från telefonens galleri eller HTCs egna videobutik HTC Watch kan du samtidigt syssla med annat på telefonen, till exempel surfa eller kolla dina mejl. Du kan även välja att spegla enheten och då ser du alltid samma sak på din TV som på telefonens skärm.

Fungerar med One X och One S

Media Link ska fungera både med One X och One S och den är väldigt liten till storleken. Det medföljer en hållare som kan sättas fast bak på TVn för att helt gömma enheten där. Jag fick tyvärr ingen prisinformation eller något svenskt lanseringsdatum för Media Link, men den verkar i alla fall vara på gång i USA nu. I HTCs svenska webbutik hittar jag i alla fall enheten. Där har den priset 835 kronor. Den finns dock inte i lager ännu, men lär alltså kosta runt 800 kronor i butik. Och det skulle den smidiga och snygga lilla enheten faktiskt kunna vara värd.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼