Sony Vaio E, ny kompakt laptopserie

apr
16

Vardagen blir lite lättare med en dator i Sonys nya Vaio E-serie. Det säger i alla fall Sony själva och beskriver en dator med stilren, tilltalande design, lång batteritid samt hög ljud- och bildkvalitet. Dessutom är allt detta samlat i ett kompakt format.

Modellen Vaio E 14P finns i svart, vit eller rosa. Den har inbyggd ljusmätare som automatiskt tänder tangentbordets bakgrundsbelysning vid lågt ljus och även kan anpassa skärmens ljusstyrka. Du kan styra datorn genom att göra olika handrörelser framför den inbyggda webbkameran. Om du till exempel drar handen åt höger eller vänster kan du växla mellan webbsidor eller bilder, lite som om du lekte med Kinect. Hur användbart detta är i verkligheten är svårt att säga.

Sony menar att Vaio E 14P har en batteritid upp mot 7 timmar, såklart beroende på användning. Vid energisparläget kan datorn hålla bakgrundsprogram i minnet i upp till 10 dagar.

Sony Vaio E 14P har ett pris på runt 7500 kronor när den släpps i svenska butiker i april.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼