Crysis 3 officiellt utannonserat

apr
16

”The hunted becomes the hunter” – så lyder den något ostdoftande taglinen till det idag utannonserade Crysis 3. Om man väljer att ha överseende med den ostiga formuleringen så förtäljer den dock lite om vad spelet kommer att handla om. Huvudkaraktären Prophet är nämligen ute efter hämnd på det skumma Cell Corporation efter att han fått reda på sanningen bakom varför de enorma kupolerna, Nanodomes, uppförts över flertalet städer.

I spelet får man återigen besöka New York men med den stora skillnaden att kupolen kallad The Liberty Dome nu täcker hela staden. Inuti kupolen huserar inte mindre än sju olika miljöer, eller som utvecklaren Crytek kallar dem Seven Wonders. I pressreleasen nämns bland annat en regnskog som brett ut sig med både floder och träskmarker och allt som hör till. Inuti The Liberty Dome befinner sig både mänskliga fiender och de betydligt omänskligare utomjordingarna Ceph. Till sin hjälp har Prophet en uppdaterad Nanodräkt och en pilbåge som lär komma väl till pass.

Spelen i Crysis-serien har tidigare gjort sig kända för sin väldigt vassa grafik och av det vi sett hittills av del 3 så kommer vi inte bli besvikna denna gång heller. Där Crysis 2 till viss del kändes lite väl styrt och inte alls lika fritt som det första spelet i serien så verkar det som att Crytek återigen bjuder upp till lite öppnare miljöer, vilket bådar gott.

Crysis 3 utvecklas till PC, Xbox 360 samt PS3 och beräknas släppas tidigt 2013.


Källa: Crytek.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼