Snart dags för Game of Thrones-spelet

apr
10

Den lika påkostade som hyllade TV-serien Game of Thrones andra säsong har precis dragit igång samtidigt som Cyanide Studios spel baserat på licensen närmar sig sin release. Här nedan benar vi ut vad vi har att vänta oss av spelet.

Handlingen utspelar sig samtidigt som den första boken, och tar avstamp vid tidpunkten för Jon Arryns död i King’s Landing. Precis som i böckerna kommer perspektivet att skifta mellan huvudkaraktärerna inför varje ”kapitel”, tills deras vägar tillslut korsas. Äventyret ska enligt Cyanide klocka in på runt 30 timmar, under vilka man kommer att få ta del av vad som ser ut att vara rollspels-strider liknande dem i genrekamraten Dragon Age. Under spelets gång kommer man även att ställas inför beslut som påverkar fortsättningen av äventyret.

Spelet kretsar kring två spelbara karaktärer, Mors och Alester. Mors är medlem av the Night’s Watch och har därigenom blivit en fena på närstrid. Han besitter även ”skinchanger-färdigheter” som gör att han kan ta över medvetandet hos vilda djur, precis som en viss medlem av familjen Stark alltså. Den andra spelbara karaktären, Alester, är en så kallad ”red priest” som tillägnat sitt liv till sin tro. När Mors springer med svärdet i högsta hugg är Alester mer diplomatisk och eftertänksam. När han väl ger sig in i strid så kan han ta hjälp av eldmagi av olika slag.

Efter att ha sett trailern nedan kan jag direkt säga att det tyvärr inte verkar ha hänt så mycket vad gäller grafiken sedan de första bilderna visades upp i vintras. Trots att det är Epics bevisligen kapabla Unreal 3-motor som tickar på i bakgrunden så ser det fortfarande ganska blekt och på sina ställen rätt buggigt ut. Designmässigt ser det dock ut som att det kan fungera riktigt bra. Cyanide verkar ha dragit nytta av det arbete som lagts ner på HBO’s svindyra tv-serie, med all rätt.

Min inställning till Game of Thrones: The Game (eller vad titeln tillslut blir) fortsätter att vara ganska sval, tyvärr. Licensen förtjänar verkligen ett bra spel och världen som George R.R. Martin kokat ihop lämpar sig ypperligt för ett rollspel fyllt med tunga strider och vass dialog. Det känns dock som att Cyanide med flit inte riktigt vill visa upp vad det är man kommer att leverera, och det är oroväckande.

Spelet släpps den 18 maj till PC, Xbox 360 och PS3.


Källa & Bilder: Gameofthrones-rpg.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼