ZTE Blade II är här

mar
31

Efter succén med budgettelefonen Blade är ZTE tillbaka med dess uppföljare. Den har fått namnet ZTE Blade II och är mycket lik sin föregångare. Men nummer 2 i syskonskaran har blivit lite snyggare, lite snabbare, lite bättre. Den har dock inte lämnat budgetnivån sett till priset, Blade II går redan nu att hitta för strax under 2000 kronor.

ZTEs första Blademodell blev hyllad av kritiker och användare, det enda som nästan alla hade att anmärka på var kameran och det faktum att telefonen var väldigt plastig och kantig. ZTE har jobbat på att åtgärda dessa problem med Blade II. Borta är det billiga, plastiga skalet, Blade II känns klart mer välbyggd och prisvärd. Dessutom har kameran blivit bättre och har nu 5MP (Blade hade 2,3 MP) och äntligen har ZTE lagt till en LED-blixt, något jag verkligen saknat hos ursprungsmodellen. Vidare har Blade II också en främre kamera för exempelvis videosamtal.

Bättre hårdvara, men inte med mycket

Nu har ZTE självklart inte bara förbättrat skalet och kameran, Blade II har också fått bättre hårdvara. Men det är ändå överraskande liten skillnad mot tidigare, precis som förut har den en 3,5″ skärm med en upplösning på 480 x 800 px och är av modellen TFT. Processorn har dock uppgraderats från 600 Mhz till 1 Ghz, men är fortfarande enkelkärnig. RAM-minnet är kvar på 512 MB, men interna lagringen har utökats till 512 MB ( jämfört med 150 MB i gamla Blade). Blade II klarar även Wifi 802.11n, något som kommer ge hemmasurfandet en skjuts. Storleksmässigt är Blade och Blade II nästan identiska men Blade II har ändå blivit aningen lättare.

Av någon anledning levereras Blade II med Android 2.3. ZTE lämnar heller inga uppgifter kring huruvida enheten kommer få 4.0, men något annat vore riktigt dåligt. Till skillnad från Blade har ZTE lagt på ett skal som de kallar MiFavor på Androidgränssnittet. Tyvärr verkar det inte göra användarupplevelsen överdrivet mycket mer positiv enligt de bilder jag har tagit del av.

Som ni kanske ser är det ingen revolutionerande skillnad mellan ZTEs två Blademodeller. Men om du, eller någon du känner är på jakt efter en prisvärd smartphone för max 2000 kronor (och inte räknar med att kunna spela alla nya 3D-spel eller kolla på HD-video) tycker jag absolut att du ska kolla in ZTE Balde II.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼