Nya rykten om Playstation 4

mar
31

Återigen florerar det rykten kring Sonys kommande spelkonsol. Kotaku påstår sig ha kommit över ny information genom ”pålitliga källor som inte får tala öppet om nästa generations hårdvara”. Enligt de nya ryktena är kodnamnet för Sonys nya konsol ”Orbis”, en konsol som enligt uppgifter kommer att lanseras lagom till julen 2013.

”Orbis” är latin för cirkel, och slänger man ihop det med ”Vita” så får vi helt plötsligt ”Orbis Vita”. Det må låta som ett pretentiöst metalband, men betyder ”livets cirkel”. Det nya kodnamnet passar onekligen väldigt bra ihop med Sonys bärbara konsol Playstation Vita.

Det ryktas om att Orbis kommer att vara utrustad med AMD Southern Islands GPU, en grafikprocessor som bland annat ger stöd för upplösningar upp till 4096×2160. Enligt de nya ryktena kommer man inte ha möjlighet att spela PS3-spel med den nya konsolen, något som inte är helt otippat. Det som däremot är otippat är att konsolen tydligen kommer att begränsa möjligheten till att spela begagnade spel.

Huruvida de här ryktena stämmer återstår att se, men det fick i alla fall min inre Sony-fanboy att vakna till liv efter flera års slumrande.


Källa: Kotaku och IGN

Av

Musikproducerande herre från Örebro. Går loss på allt från psykedelisk electronica till idogt rollspelsharvande.

Kontakt: albin.strom@hypeline.se

Annons ▼