Google Play Böcker och Filmer snart i Sverige?

mar
27

När Google bytte namn på Android Market för att istället kallar marknadsplatsen Google Play var det i Sverige ingenting annat än ett namnbyte. Men i USA, där användarna har tillgång till många fler Googletjänster innebar namnbytet att Google Play blev ett samlingsnamn för tjänsterna Store, Music, Movies och Books. Användare i USA kan köpa musik, filmer och e-böcker i sin Androidenhet eller vid sin dator och sedan titta på valfri enhet. Än så länge får vi i Sverige ingen större Google Playkärlek, men nu dyker indicier upp som kan innebära att Google snart även låter oss frusna nordbor ladda ner filmer och e-böcker till våra enheter.

Google har inte sagt någonting om detta, det hela har istället börjat på det lilla Androidforumet Swedroid där användare rapporterat att en Google Play Storeuppdatering automatiskt laddat ner apparna Google Play Böcker och Google Play Filmer. I vissa fall går apparna att starta, i vissa fall inte. Några kan även ladda ner böcker till sina enheter.

Samtidigt har Google nu även länkat till sin Play-tjänst i den svarta menylist som finns överst på nästan alla Googlesidor. Länken leder bara till Google Play Store just nu, men vi håller tummarna att dessa två indicier är en hint om att fler tjänster är på väg till Sverige.


Källa: Swedroid forum.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼