Hitta rätt Androidmobil på nya sidan Androidenheter

mar
20

För varje dag som går trycker mobiltillverkarna ut fler och fler smartphones. De flesta är rejält lika varandra och för den ovane kan det vara nog så svårt att se vad det är för skillnad mellan de nya Sonytelefonerna Xperis S, P och U. För att hjälpa oss att navigera genom Androiddjungeln lanseras idag webbsidan Androidenheter.se där besökare kan hitta information om många telefoner, jämföra enheter och söka efter den lur som passar bäst.

Det är Androidgalningarna Swedroid som står bakom sidan, vilket kan ses som ett bevis för att den är både välfylld och uppdaterad. I dagsläget innehåller deras databas information om 118 enheter, en siffra som säkerligen bara växer och växer. Det går att skapa ett konto och därefter skapa listor om vilka enheter man äger eller har ägt. Man kan gilla telefoner, visa att man har eller vill ha en och kommentera, detta oavsett om man har ett konto eller ej.

Förutom information om enskilda telefoner finns en sida med aktuell Androidstatistik. Där kan man till exempel se att 88% av enheterna har en LCD-skärm, 20% har en skärm på minst 4″ och att HTC och Samsung är de två största tillverkarna av Androidtelefoner. Statistiken uppdateras i realtid och är väldigt intressant att studera om man är en Androidnörd (som jag).

Trots att Androidenheter.se lanserades idag känns den redan genomarbetad och välfylld. Den kommer säkerligen bara växa och växa och få fler funktioner, men om du eller någon du känner är osäker på vilken telefon- eller tabletmodell som är bäst kan ett besök på sidan vara en stor hjälp.


Källa: Swedroid.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼