Apples A5X jämförs med Nvidias Tegra 3

mar
19

När Apple presenterade sin senaste iPadmodell menade de att deras nya processor som fått namnet A5X är fyra gånger snabbare än Nvidias Tegra 3 vad gäller ”Graphics performance”. Exakt vad det betyder och hur Apple kommit fram till detta resultat meddelades i vanlig ordning inte, vilket fick Nvidia att vilja ha bevis från Apple. Nu har Laptop Magazine gjort egna tester för att se om Apples påstående kan stämma. Testet har gjorts mellan en iPad (3) och en Asus Transformer Prime.

Apple talar sanning, delvis

Laptop Magazine kommer fram till att Apple inte har helt fel när de menar att A5X är fyra gånger snabbare än Tegra 3. Men det beror på vad man jämför. När de körde appen GLBenchmark 2.1 på de båda enheterna var A5X nämligen mer än fyra gånger snabbare än Tegra 3 när det gällde att rendera texturer. Annars var A5X bättre än Tegra 3 i vissa avseenden, samtidigt som Tegra 3 slog A5X i andra avseenden.

När de istället testade hur chippen klarade av att beräkna olika saker var det istället Tegra 3 som vann stort, med mer än dubbelt så många poäng som A5X. Nu är detta bara två tester mellan två enheter och de kan egentligen inte säga så mycket om vilket chip som är bäst. Det verkar i alla fall som att de har styrkor och svagheter båda två och att båda faktiskt flyter på riktigt fint. Räkna med att fler och djupare tester kommer att genomföras.


Källa: Laptop Magazine.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼