Sony Xperia sola har floating touch

mar
13

Ännu en Xperia-telefon presenterades idag. Denna heter Sony Xperia sola och skiljer sig en hel del från de modeller Sony visade upp under MWC. Xperia sola har en väldigt spännande skärm med något Sony kallar floating touch. Funktionen gör att man inte behöver nudda skärmen för att använda den, det räcker att hålla fingret nära. Kika på videon för en kort demonstration av sola och dess floating touch.

Förutom denna spännande (men kanske inte överdrivet användbara) skärmfunktion satsar Sony hårt på NFC, så även med sola. Tidigare har Sony visat upp sina NFC-taggar vilka de kallar SmartTags. Precis som videon visar kan en sådan tagg användas för att automatiskt ställa in telefonen i ett visst läge när telefonen förs nära taggen. På så sätt kan man få telefonen att automatiskt starta GPS-mjukvaran och öka ljudvolymen när man kommer till bilen, eller stänga av ljudet och starta alarmet när man går och lägger sig.

Specifikationer

Xperia sola är en i sammanhanget ganska liten telefon, skärmen är ”bara” 3,7″ stor och har en upplösning på 854 x 480 px. Den drivs av Dual Coreprocessor på 1 GHz, 512 MB RAM, kör Android 2.3 (kommer såklart få 4.0) och har en kamera på 5 MP. Den kommer i färgerna svart, vit och röd och släpps någon gång under årets andra kvartal. Några prisuppgifter finns inte ännu.


Källa: Sony Mobile press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼