Star Wars: The Old Republic upprör i USA

mar
12

Vad är det värsta med det populära onlinespelet Star Wars: The Old Republic? Är det allt våld? Möjligheten att skjuta eller hugga ihjäl fiender och djur? Inte om du frågar familjerättsorganisationerna Florida Family Association och American Decency Assocation. De menar att The Old Republic är ett fruktansvärt spel av en helt annan anledning. Du kan nämligen ha en homosexuell relation i det och det kan ju förstöra hjärnan på vilken person som helst. Eller?

De två väldigt amerikanska organisationerna har nu skapat protestlistor för att sätta press på Bioware och amerikanska myndigheter. De menar att de sex filmerna i Star Warsserien inte innehöll något naket, sexuellt eller några svordomar. Med andra ord var filmerna familjevänliga.

”Att Bioware och Electronic Arts är på väg att förstöra dessa familjevänliga kvaliteter i ’Star wars’-spel bara för att blidka 35 hbt-deltagare och tillfredsställa extremister är ofattbart.”

Vidare säger organisationerna att spelet är till för barn och att de inte ska behöva utsättas för sådana traumatiska upplevelser. Att spelet har en 16-årsgräns verkar organisationerna inte ha noterat.


Källa: Aftonbladet.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼