Nytt SimCity på gång

mar
7

The Sims utvecklaren Maxis har nu under Game Developers Conference utannonserat ett nytt SimCity. Senast vi såg en fullvärdig del i serien var för i runda slängar 10 år sedan så det var faktiskt på tiden. Det nya spelet baseras på Maxis egna motor GlassBox Engine som ska rita upp världen helt i 3D.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om en pånyttfödelse av serien som både kommer innehålla allt det som vi förväntar oss av ett SimCity-spel samt en hel del nyheter. Dina beslut kommer bland annat att påverka omvärlden på olika sätt, även utanför just din stadsgräns. I enlighet med tidens anda kommer man som borgmästare behöva tackla utmaningar som klimatförändringar och jakten på förnybara naturresurser. Invånarna i din stad, Simmarna, kommer att leva sina liv med egna hem, ekonomier och arbeten.

Spelet är än så länge enbart utannonserat till PC och ska släppas under 2013.

http://youtu.be/T70evBJE93s


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼