Nya iPaden är ”Resolutionary”

mar
7

Uppdaterat: Nu kan du även se keynoten från gårdagens Apple Event – http://events.apple.com.edgesuite.net/

iPad 3 är nu alltså officiell och det verkar som om mycket av det som förväntats av den också stämmer, vad som återstår att se verkar vara vad namnet blir – iPad 3, iPad HD eller bara iPad? Kolla in presentationsklippet: http://www.apple.com/ipad/

Retina Display
Precis som det tidigare har ryktats mycket om kommer den nya iPaden med en otrolig Retinadisplay. Upplösningen är hela 2048×1536, det ger oss en pixeltäthet på 264 pixlar per tum.

Batteritid
Som sin föregångare sägs den nya plattan ha en batteritid på cirka 10 timmar vilket är riktigt bra, särskilt med tanke på den nya kraftigare processorn och Retinadisplayen. Vill man ha 4G-modellen beräknas batteritiden till 9 timmar.

Processor
Processorn i nya iPaden kommer vara en A5X med en quad-core grafikmodul som enligt Apple själva ska vara dubbelt så snabb som en Tegra 3.

Kamera
Även kameran har fått sig en makeover. Den nya 5-migapixelkameran kommer likna den som finns i iPhone 4S idag. Utöver det kommer man kunna filma i 1080p och återigen, precis som iPhone 4S, finns det videostabilisering.

Ta även en titt på Apple’s introduktionsklipp för nya iPad: http://www.apple.com/ipad/.

Datumen som gäller för oss i Sverige verkar än sålänge vara 23 mars. Mer information finns nu uppe på www.apple.com/se


Av

Kronisk mångsysslare som gärna pysslar både digitalt och analogt, zombie’s och postapokalyptisk sci-fi får endorfinerna att svalla.

Kontakt: kristofer.tunberg@hypeline.se

Annons ▼