Nya Microsoft Flight är släppt

mar
6

När jag var 10-12 år brukade jag ibland spela Microsoft Flight Simulator med mina kompisar. Vi visste inte riktigt hur man skulle göra, men det var ändå kul att flyga olika flygplan med hjälp av en joystick. Samtidigt användes samma spel ofta av blivande piloter då det var en billig, men ändå ganska realistisk flygsimulator. Nu har Microsoft släppt spelet Microsoft Flight, ett så kallat freemium-spel som är gratis att ladda ner, men om man vill ha fler funktioner, plan eller kartor gäller det att öppna plånboken. Trots att Flight inte är lika stort och realistiskt som dess föregångare menar Microsoft att Flight ändå återspeglar piloternas verklighet ganska bra, om man vill det.

Spelet fungerar inte

Självklart blev jag sugen på att testa nya Flight och begav mig till spelets officiella webbsida för att ladda ner det. Tyvärr fungerar det inte. Trots ominstallation och reparationsförsök med mera lyckas jag inte få igång spelet. Eller rättare sagt går det igång sammanlagt två gånger av kanske 30 och då kan jag inte logga in med mitt Windows Live-ID (ett steg som krävs för att få spela). Sedan kraschar spelet. Det börjar med andra ord inte så bra för Microsoft Flight.

Förhoppningsvis är det bara min dator som vägrar låta mig spela, jag tycker ni ska prova det om det verkar intressant. Detta är hårdvarukraven som Microsoft menar krävs för att spelet ska fungera:

  • CPU: Dual Core 2.0 GHz
  • GPU: 256 MB card capable of shader 3.0 (DX 9.0c compliant)
  • HD: 10 GB hard drive space
  • OS : WinXP SP3 or newer
  • RAM: 2.0GB

Källa: Microsoft Flight.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼