MWC: Hyr program och synka i molnet med Nivio

mar
1

Idag fick jag tillfälle att sätta mig ner och prata med Nivio. Det är ett företag som jobbar mot det populära molnet. Men när tjänster som Box, Skydrive och Dropbox enbart handlar backup och fildelning handlar Nivio om så mycket mer. Deras tjänst fungerar i alla HTML5-kompatibla webbläsare och de har dessutom utvecklat mjukvara till PC och Mac. Du får 10 GB gratis lagring hos Nivio, men det som skiljer dem från konkurrenterna är möjligheten att hyra program.

Hyr Word en månad

Tänk dig att du behöver använda dig av Microsoft Office under ett par veckor. Då kan du köpa det och lägga ut över 1000 kronor på en produkt du kanske inte har användning för sedan. Annars kan du hyra det av Nivio. Då kan du använda det i alla enheter som klarar HTML 5, oavsett om det är en dator, smartphone eller tablet. Du laddar inte ner programmet, det ligger på Nivios servrar. Men du kan göra precis samma saker som om det skulle vara installerat på enheten (förutsatt att du har internetuppkoppling).

Nivios gränssnitt ser ut som Windows, men är alltså gjort i HTML5. Tack vare detta är det till exempel möjligt att köra Internet Explorer 9 på en iPad och snart ska det gå att hyra Adobes populära (men svindyra) program också. Då kan du till och med klippa film i din mobil.

Billigare än jag trodde

Det verkar som att Nivio har riktigt fördelaktiga priser. En student kan till exempel betala 2 euro i månaden (5 euro för obegränsad användning) för Nivio och sedan hyra hela Officepaketet för bara 3 euro till. Man hyr programmen precis så länge man vill, första månaden är det dessutom gratis. Nivio är en tjänst anpassad för privatpersoner såväl som företag. Därför har de lite olika priser beroende på vilken kontotyp man har. Men jag blev verkligen positivt överraskad över hur låga deras priser faktiskt verkar vara.


Läs mer och testa Nivio.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼