MWC: Ascend D quad, fyrkärnigt från Huawei

mar
1

Jag har sagt det tidigare. Fyrkärniga processorer (Quad-Core) är nog något av det hetaste just nu inom mobilvärlden. Huawei, som har en viss budgetstämpel på sig visar att de också kan slänga ut en prestandatelefon när de under MWC visar upp sin nya Ascend D quad. Den kör dessutom Huaweis egenutvecklade chip som enligt dem bland annat ska ge en förbättrad batteritid.

Huawei Ascend D quad ska vara utvecklad efter vad konsumenterna efterfrågat i form av kraft, batteritid med mera:

”We’ve listened to people’s top demands from smartphones: speed, long-battery life, high quality visual and audio capabilities, and a compact, lightweight handset.”

För att kunna möta dessa krav har Ascend D quad alltså fått Huaweis egna fyrkärniga chip som jobbar med en hastighet av 1,5 GHz, 1 GB RAM, en 4,5″ skärm med en upplösning på 1280 x 720 px och ett 1800 mAh batteri. Enligt Hauwei ska deras chip kunna spara batteri och låta användaren klara sig upp till 30% längre per laddning, vilket kan ge en batteritid som räcker i tre dagar.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼