MWC: Panasonic ELUGA – vattentät smartphone

feb
29

Det är faktiskt konstigt att nästan ingen telefontillverkare bryr sig om att vädersäkra sina produkter. Särskilt vatten har tagit många telefoners liv i förtid, oavsett om det varit i form av regn eller ett oplanerat möte med en vattenpöl, sjö eller toalett. Nu kanske denna mobildöd snart är ett minne blott, vattentäta telefoner väntas hamna i butikshyllorna under året och först ut att presentera en sådan modell är Pansonic med sin ELUGA.

Panasonic ELUGA är alltså vattentät. Den ska även klara av dammiga miljöer. Den har en 4,3″ skärm på 960 × 540 px, drivs av en Dual-Core-processor på 1 GHz, har 1 GB RAM, 8 GB lagringsminne och 8 MP kamera som filmar i full HD. Operativsystemet är Android 2.3, som uppdateras till 4.0 i sommar.

ELUGA känns ganska tunn och smidig, trots sin stora skärm. Den har ett väldigt minimalistiskt utseende, nästan lite tråkigt. Den är dessutom väldigt lätt då den bara väger 133 gram. Den ska släppas i Europa (osäkert om den når Sverige) i april.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼