MWC: Nya telefoner från Sony

feb
29

Ericsson är borta, nu heter lurarna bara Sony. Samtidigt presenteras inte mindre än tre nya Sonytelefoner under MWC. Modellerna som ingår i nya serien Xperia NXT kallas Xperia S, Xperia P och Xperia U. Telefonerna har alla en liknande design med en genomskinlig list som lyser upp för att meddela att någon ringer, smsar eller liknande. Listen är dessutom telefonens tre touchknappar.

 

Xperia S

Den hetaste av de tre telefonerna är Xperia S som har den vassaste hårdvaran. Skärmen är 4,3″ stor och har en upplösning på 1280 × 720 px. Den drivs av en 1,5 GHz Qualcomm-processor med två kärnor, har 1 GB RAM och en kamera på 12,1 MP. Den verkar tyvärr släppas med Android 2.3, men en ICS-uppdatering är självklart utlovad.

Xperia P

Den lite mindre telefonen Xperia P har fått en något långsammare processor (1 GHz) med två kärnor, en skärm på 4″, 1 GB RAM och huvudkameran är på 8 MP. Även denna modell släpps med Android 2.3, men ska uppgraderas till 4.0.

Xperia U

Slutligen har vi den billigaste och därmed enklaste modellen Xperia U. Den har en skärm på ”bara” 3,5″, en dubbelkärnig processor på 1 GHz, 512 MB RAM och 4 GB lagring. Dess kamera har en upplösning på 5 MP.

Alla modellerna ligger ganska skönt i handen, men jag hade ofta svårt att se touchknapparna. när man lär sig vilken knapp som sitter var är det troligtvis inget stort problem, men det var ändå ett litet irritationsmoment. Annars verkar byggkvalitén för NXT-serien vara riktigt bra.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼