MWC: Doro intar PC och tablets

feb
29

Doro är ett svenskt företag som specialiserat sig på att utveckla mobiltelefoner anpassade för äldre. Deras telefoner har stora, tydliga knappar och en skärm med stor text i menyerna. De första modellerna kunde på sin höjd ringa, smsa och spara kontakter i en adressbok, men med åren har även Doros produkter moderniserats. Och nu ger de sig även in på PC- och tabletmarknaden.

De kallar det ”the Doro Experience” och det är ett skal för Windows och Android. Till skillnad från exempelvis Windows 7 är Doros mjukvara mycket enklare och tydligare. Den har stora knappar och stor text. Dessutom är den kopplad till en webbtjänst som kallas ”Doro Experience manager” där anhöriga kan logga in och installera/avinstallera program, synka bilder, kontakter och dokument och annat från vilken dator som helst. PC-mjukvaran kan låsas så att ingen av misstag hamnar utanför den, något som kan vara skönt om användaren inte direkt är bevandrad i datormiljön. Bilden ovan visar hur tabletmjukvaran ser ut, den till Windows är ganska lik, men mer anpassad för mus och tangentbord.

Doros första Androidsmartphone

På telefonsidan är Doro på gång att släppa sin första Androidbaserade smartphone. Även den kommer att ha Doros ”pensionärsvänliga” skal och har en full knappsats. Modellen heter Doro PhoneEasy 740 och är deras första telefon med 3G. Enligt de kommentarer jag fick i Doros monter kommer deras mjukvara till Androidtablets och Windowsdatorer att säljas separat, men telefonappen till Androidmobiler kommer enbart finnas i deras telefoner. Tablet- och datormjukvaran ska lanseras under våren.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼