Prometheus: Se Peter Weyland prata om och från framtiden

feb
28

Ridley Scott ger sig lite senare i år ut på kända vatten. Han återvänder äntligen till Science Fiction-genren som han en gång i tiden förgyllde med Alien (1979) och Blade Runner (1982). Filmen han kommer att göra det med är Prometheus, som har Noomi Rapace i en av huvudrollerna. Redan från dag ett ryktades det om att Prometheus skulle ha någonting med Alien att göra men till en början var det locket på. Nu är det dock allmänt känt att de båda filmerna har flera gemensamma nämnare förutom regissören.

En av dessa är namnet Weyland. Om du kan din Alien-historia så känner du igen namnet från Weyland-Yutani, företaget som spelar en stor roll i Alien-universumet. Nu har en video postats på TED.com där Peter Weyland håller ett tal om hur han vill förändra världen han lever i, år 2023. Hans företag Weyland Corp har nämligen kommit på hur man ska ta fram de för Alien-franschisen bekanta Androiderna. Om du tycker du känner igen denna Peter Weyland är det för att det är Guy Pearce som spelar honom. Klippet är inte regisserat av Ridley Scott men han har översett det hela enligt informationen på TED.com.

http://youtu.be/S7YK2uKxil8

Hela det här talet är alltså en del av en viral-kampanj inför Prometheus. Jag gillar. Och längtan efter den 1 juni då Prometheus har premiär blev ännu lite större.


Källa: Ted.com, Slashfilm.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼