MWC: En rundtur hos HTC

feb
28

Idag fick jag en personlig rundtur i HTCs monter. HTC har precis visat upp sin senaste smartphoneserie One och de tre modellerna One X, One S och One V. One-serien går under ledorden ”Amazing camera, Authentic sound” och det var främst detta som pushades under rundturen.

Amazing camera

Alla tre HTC One-modeller har utrustats med HTCs dedikerade fotochip. Det innebär bland annat att kameran är redo att ta en bild efter mindre än en sekund. Dessutom klarar telefonerna att ta väldigt många bilder i följd, under en demonstration såg jag hur One X sköt av ett 20-tal foton på bara 3 sekunder. Det går också bra att ta foton samtidigt som man filmar, om man vill föreviga något både i rörlig bild och som foto. Mobilens inbyggda blixt mäter hur långt det är till objektet och anpassar styrkan automatiskt efter det. Men då Ones kamera har en bländare på f/2.0 ska blixten inte behövas alls lika ofta som man tror. Enligt HTC kan bländaren få bra bilder utan blixt där det är upp till 40% mindre ljus än vad konkurrenternas telefoner klarar.

Authentic sound

Förutom bra bilder ska One-serien ge användaren bättre ljud. Enligt HTC ska deras One-lurar kunna förbättra ljudet på allt som spelas upp, oavsett om det är musik, en lokalt sparad video eller ett YouTubeklipp. Detta är möjligt tack vare det samarbete som HTC inledde med Beats Audio efter att de köpt 51% av företaget. Samarbetet har nu lett till en teknik som alltså ska kunna förbättra ljudet på allt som spelas upp. Med hjälp av ett antal presets ska användaren kunna ställa in ljudet precis som man önskar.

HTC One X

Den finaste av de tre modellerna i nya One-serien är HTC One X. Den är utrustad med en 4,7” skärm som har en 720p HD-upplösning. Den drivs självklart av en fyrkärnig processor på 1,5 Ghz (Tegra 3) och har 1 GB RAM. Den har dessutom 32 GB inbyggt lagringsminne och mäter 134,36 x 69,9 x 8,9 mm. Om detta känns onödigt snabbt eller om 4,7″ skärm är för stort är HTC One S nästa steg.

HTC One S

Den lite mindre One S har begåvats med en skärm som mäter 4,3″ och har en upplösning på 540×960 px. Den drivs av en Dual-Coreprocessor på 1,5 GHz från Qualcomm (Snapdragon S4) och har 1 GB RAM. One S har fått ett otroligt tåligt skal som behandlats med en väldigt spännande metod, som under några sekunder är varmare än solen. Detta ska tydligen leda till att skalet härdas ordentligt och blir väldigt tåligt.

HTC One V

Sist ut i nya One-familjen är minstingen HTC One V. Den har fått samma form som gamla HTC Hero och Legend, men har lite nyare hårdvara under skalet. Där väntar till exempel en processor på 1GHz, 512 MB RAM, 4 GB lagringsplats. Skärmen är 3,7″ stor och huvudkameran har en upplösning på 5 MP.

HTC väntas släppa lös One-familjen i april.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼