MWC: Ubuntu för Android ser bra ut

feb
27

Vi har redan skrivit om Ubuntus ankomst till Android. Den är inte här riktigt ännu, men under MWC visades den i alla fall upp. Inför en välfylld monter berättade Ubuntus ansvariga om vad som komma skall.

En smartphone placeras i en docka som är kopplad till en TV. Nästan omedelbart dyker Linuxdistron Ubuntu upp på TVn. Via ett tangentbord och en mus kan man sedan styra operativsystemet precis som om det kom från en dator. Men Ubuntu kommer från telefonen. Därmed har man en helt vanlig Androidupplevelse i sin telefon, ända tills den dockas. Då har man istället en nästan helt vanlig Ubuntuupplevelse. Nästan betyder i det här fallet inte något dåligt. Förutom att kunna göra allt man gör i Ubuntu kan man starta Androidappar, hämta musik, film, foton eller kontakter som är sparade i telefonen och till och med se inkommande SMS och samtal.

Tjejen jag pratar med säger att de hoppas kunna lansera Ubuntu för Android i år. Det kommer dock till ganska stor del hänga på telefontillverkarna och deras intresse att implementera Ubuntu i sina Androidtelefoner. Men jag tror nog allt att en del kommer våga detta och det kan leda till att datorn snart blir än mer omodern.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼