MWC: Nokia Lumia 610

feb
27

Nokia presenterade idag sin nya Lumiamodell. Den får namnet Lumia 610 och ska enligt Nokia vara en ungdoms- eller instegsmodell. Med andra ord är den inte lika kraftfull och därmed inte lika högt prissatt som exempelvis Lumia 800. Jag kunde se Lumia 610 i de fyra färgerna rosa, blå, vit och svart. Med andra ord samma som 800 begåvats med. Men 610 har rundare former och är något mindre än sitt syskon.

På hårdvarufronten kan jag meddela att Lumia 610 utrustats med en processor på 800MHz, en 3,2″ stor skärm och 256 MB RAM. Priset väntas landa runt 2000 kronor vilket skulle göra Lumia 610 oerhört konkurrenskraftig. Trots vad som låter som gammal och seg hårdvara upplevde jag ändå ett ganska fint flyt i menyerna. Det fanns tyvärr  ingen möjlighet att köra tunga appar på demolurarna, vilket kanske skulle gå lite segare för den. Nokia räknar med att börja sälja Lumia 610 under andra kvartalet 2012.

Lumia 900 hittar ut ur USA

Förutom att presentera Lumia 610 meddelade Nokia även att deras USA-exklusiva Lumia 900 nu ska säljas i fler länder. Exakt vilka dessa blir är inte offentligt ännu, men det är inte omöjligt att Sverige är ett av dem. Tyvärr har Nokia valt att plocka bort LTE-funktionen från Lumia 900 när den nu ska bli internationell. Detta gissningsvis då 4G inte slagit igenom i så många länder ännu.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼