MWC: Jag klämde på Asus PadFone

feb
27

Det bästa med att besöka en mässa som Mobile World Congress är möjligheten att se och till och med röra vid produkter som inte finns ute i handeln på länge, ibland flera år. Jag vet inte exakt hur länge det dröjer innan Asus PadFone är redo för butikshyllorna, men idag har jag i alla fall klämt lite på en sådan. Och äntligen börjar jag förstå vad den skulle kunna användas till.

Asus Padfone är en telefon och tablet i ett. I alla fall när du vill. Du aktiverar tableten genom att montera telefonen i den. Så fort de två enheterna dockas förvandlas de till en tablet. Utan telefonen är tabletenheten ganska värdelös, den är egentligen bara en skärm, ett batteri och en kamera, det är helt och hållet telefonens hårdvara som driver den.

Likt Asus tablets i Transformerserien har PadFone en tangetbordsdocka. Även den har ett inbyggt batteri. När alla tre enheter kopplats ihop laddar tangentbordet tabletens batteri samtidigt som tableten laddar telefonen. På så sätt behöver man inte oroa sig över att telefonen ska få slut på batteri i första taget. Men varför vill man ha en tablet som inte fungerar utan att man dockar sin telefon i den?

Asus kommer att sälja telefonen löst. Det innebär att en familj kan ha flera telefoner men dela på en docka. På så sätt har tableten alltid användarens personliga information och inställningar, precis som mejl och kontouppgifter. Därmed försvinner allt krångel som kan uppstå när någon vill logga in på sin Facebook på din platta.

Telefonens hårdvara kan jag inte orda mycket om idag, men jag vet  att den har en skärm på 4,3″, Snapdragonprocessor med två kärnor och 1 GB RAM. Tabletens skärm är på 10,1″ och har en upplösning på 1280 x 800 px. Prisbilden är okänd, men lanseringen är beräknad till april. Om det gäller Sverige eller inte vågar jag inte svara på.


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼