MWC: En titt på LG Optimus Vu

feb
27

Så är årets upplaga av Mobile World Congress igång. Jag är som sagt på plats och gör nu mitt bästa för att hitta runt på ett väldigt stort och förvirrande mässområde. Jag lyckades i alla fall ta mig till LGs monter och fick chansen att klämma lite på deras kommande telefon Optimus Vu. Om det nu är en telefon, jag är inte riktigt säker…

Optimus Vu är en telefon som skiljer sig rejält från sin konkurrenter. När alla andra satsar på skärmar i 16:9-format har Vu en 5″ stor skärm vars bildförhållande istället är 4:3. Det är minst sagt en märklig upplevelse att hålla den i handen, men ärligt talat inte överdrivet positiv. Den får helt enkelt inte plats, hur jag är greppar om den. Skärmen är stor, väldigt stor.

Vu verkar lanseras som en telefon att arbeta med. Enligt LG blir man ovanligt produktiv med Optimus Vu och den ska enligt dem vara väldigt bra att läsa tidningar, serier, dokument och liknande på. Det kan kanske stämma, men jag har ändå svårt att se vem som byter ut sin nuvarande telefon mot denna.

Specifikationer

LG Optimus Vu ska enligt uppgift lanseras med följande hårdvara:

 Chipset: 1.5GHz Dual-Core Processor
skärm: 5″ (1024×768) IPS Display
Minne: 32GB eMMC och 1GB DDR2
Kamera: 8MP (bakre) och 1.3MP (främre)
OS: Android 2.3 Gingerbread (ICS kommer)
Batteri: 2,080mAh
Mått: (L x B x H): 139.6 x 90.4 x 8.5mm


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼