En pendlares överlevnad – Del 2

feb
25

Vi känner alla igen en pendlare på distans. Pendlaren går med bestämda steg till stationen, kommer samma tid varje morgon och sitter på ungefär samma plats varje resa. Men vi känner också igen en ovan resenär med en biljett i handen, en flackande blick och total okunskap kring de oskrivna reglerna.

Efter flera veckor med tågresande är det först nu jag förstår mig på Stockholmare. Varje gång jag besökt huvudstaden har jag stått i kö för att köpa mig en biljett vidare i tunnelbanan, medan resterande bara drar sina kort och glider förbi, eller tar ett fint skutt över grindarna. Först nu förstår jag frustrationen de måste känt de gånger jag stått mitt i en rulltrappa, pratat på tunnelbanan eller bara, ja, befunnit mig på perrongen. Först nu förstår jag varför folk tittar snett. Ni som ofta befinner er i Stockholm eller är rutinerade pendlare, ni vet vad jag talar om.

De där oskrivna reglerna som en färsk resenär inte ser är inget att ödsla energi på, vi har alla vart där. Men det finns, tråkigt nog, jumboidioter. De som klassas som jumboidioter är personer som måste sitta på sin plats trots att en hel vagn är full och personer som pratar i den tysta avdelningen. Det finns inte mycket värre bland resenärer.

Vanligtvis gillar jag fredagar, att känna doften av helg brukar vara ljuvligt. Men inte längre. Under fredagar är det extra mycket folk på tågen, vilket betyder fler jumboidioter. Turligt nog, brukar just jumboidioter inte vara medvetna om att tåg svänger och bromsar. När stationen närmar sig kan det därför ske en jumbokrasch. Då ler jag lite.


Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼