Det blir inga PS2- eller PS3-spel till Vita

feb
17

Sony postade igår på sin amerikanska Playstation-blogg ett inlägg med ”The Ultimate FAQ” inför PS Vitas lansering. Listan kan vara väl värd en titt om du är sugen på en Vita. En av punkterna indikerar dock på något tråkigt. På frågan om PS Vita kommer att vara kompatibel med PS2- och PS3-spel blir svaret att man inte har några planer på att göra några sådana titlar tillgängliga.

Att PS3-spel inte skulle gå att lyfta över till PS Vita kom inte som någon överraskning. Inte för att jag någon expert på emulation på något vis, men så vitt jag förstått det så krävs det en hel del av hårdvaran för att kunna emulera på ett vettigt sätt. PS3 är antagligen lite för kraftfull. Men att man inte kommer att kunna spela PS2-spel som det ser ut nu är lite tråkigt. Självklart kommer vi ändå att få se portningar av populära spel från plattformen såsom det utannonserade Final Fantasy X: HD.

Vad gäller PSone-titlar så är beskedet något roligare och Sony skriver att de kommer gå ut med mer detaljer kring detta längre fram. Ett antal PSP-titlar kommer att finnas att ta hem redan från dag ett och utbudet lär förhoppningsvis växa.


Källa: Blog.us.playstation.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼