Snart dags för The Hunger Games

feb
16

Sponsrat inlägg:

Om lite mer än en månad är det dags för Hunger Games att gå upp på vita duken här i Sverige. Filmen bygger på den populära ungdomsboken från 2008 skriven av författaren Suzanne Collins. Handlingen utspelar sig i en nära framtid där USA gått under och ersatts av landet Panem, som i sin tur är uppdelat i 12 distrikt och en huvudstad. I Panem hålls varje år den något morbida tävlingen The Hunger Games i vilken två ungdomar från varje distrikt blir slumpmässigt utlottade till att delta mot deras vilja.

Tävlingen går ut på att ungdomarna ska göra sig av med de andra deltagarna tills bara en återstår som vinnare. Allt sänds självfallet även live på TV. Som jag tidigare skrivit så låter premissen väldigt mycket som den japanska filmen Battle Royale från 2000 (även den baserad på en novell). Jag har läst på flera ställen hur Collins nekar till att hon ska ha läst eller sett Battle Royale vilket jag tycker låter högst otroligt. Detta betyder absolut inte att jag tycker att The Hunger Games verkar vara utan sina poänger. Och det är ju aldrig fel med en schysst dystopisk framtid på film.

Huvudrollen spelas av Jennifer Lawrence som tidigare hyllats för sin insats i Winter’s Bone. Här spelar hon Katniss som frivilligt tar sin lillasysters plats i tävlingen. Kända namn som Woody Harrelson, Donald Sutherland och Toby Jones är även med på ett hörn. Regisserar gör Gary Ross vars senaste film var hästrullen Seabiscuit.

Premiären för The Hunger Games är alltså den 23 mars.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼