Espinosas Safe House öppnade starkt

feb
14

Svensken Daniel Espinosas Hollywood-debut Safe House hade premiär i USA förra veckan. Filmen ska ha dragit in svindlande 40 miljoner dollar under de tre första dagarna enligt ett mejl från filmens svenska distributör. Detta gör Safe House till den största öppningen som en film med en svensk regissör gjort i USA. Inte illa för att vara första gången där borta alltså.

Safe House är alltså en action-thriller som utspelar sig i Kapstaden, Sydafrika. CIA-agenten Matt Weston (Ryan Reynolds) får i uppdrag att föra den livsfarlige före detta agenten Tobin Frost (Denzel Washington) till ett så kallat ”safe house”. Uppdraget försvåras av att en okänd grupp legosoldater också är ute efter Frost. Espinosa har även fått med svenskarna Fares Fares och Joel Kinnaman på ett hörn.

Den svenska premiären hålls imorgon den 15 februari.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼