Apple anklagas för patentintrång

feb
8


Apple har fortfarande inte bytt namn på sin ”iPad” i Kina, detta trots att man inte äger namnrättigheterna för produkten i landet.

Apple äger som sagt inte rättigheterna till varumärket ”iPad” i Kina men har fortsatt att sälja sin produkt under just det namnet. Nu har Proview Shenzhen Technology satt ner foten och begärt ett skadestånd på 240 miljoner yuan (ungefär lika mycket i svenska kronor) och en ursäkt, skriver China Daily.

Apple anser dock att de har köpt rättigheterna till varumärket ”iPad” från Proview Taiwan för 55 000 dollar år 2006. Man stämde Proview Shenzhen Technology förra året i hopp om en juridisk bekräftelse av sin rätt till iPad-namnet, men förlorade rättegången i december då en regional domstol fastslog att det faktiskt är dotterbolaget Proview Shenzhen Technology som fortfarande äger rättigheterna för namnet i Kina.

Kina har på sistone blivit en av Apples viktigaste marknader, kanske den allra viktigaste. Ligger det då inte i företagets största intresse att lösa konflikten så snabbt som möjligt? Dessutom är 240 miljoner ingen summa som orsakar solförmörkelse för ett företag som har en kassa på 660 miljarder kronor.


Källa: China Daily

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼