Lustiga TV-spelsreklamfilmer

feb
6

En reklamfilm för ett nytt TV- eller dataspel skiljer sig inte nämnvärt från en reklamfilm för en ny film. Men förr räckte det inte med att man slängde ihop en trailer med hjälp av bilder tagna ur spelen, för spelen såg ju faktiskt inte så spännande ut rent grafiskt. Istället tog man hjälp av skådespelare som skulle hjälpa till med att sälja produkten och det resulterade i en hel del väldigt tveksamma reklamfilmer. Många är liksom så dåliga att de blir roliga.

Några riktiga guldkorn

I den här Zelda-reklamen försöker man sig på ett Thriller-inspirerat dansnummer. Komplett med en jättestor Ganon och allt. Ett stort frågetecken till valet av prinsessan Zeldas dubbade röst 0:40 in i klippet.


Star Wars The Arcade Game skapade onekligen starka reaktioner hos den som testade spelet. Frågan är om man verkligen vill spela spelet efter att ha sett hur snubben reagerar? SOME GAME!?!


Visst 1982 var ett tag sen och CGI-tekniken var inte riktigt där den är nu men det förlåter inte Green Goblins skyhöga överspel.


Okej, den här reklamen för Raiders of the Lost Ark till Atari 2600 är faktiskt inte så dålig egentligen, men den visar om inte annat hur långt vi kommit grafikmässigt. Voice-Over rösten skulle liksom kunna fungera idag men sen kommer ingame-bilderna och snurrar till det.


Nog för att ”vill ha” begäret slår i höjden efter att ha sett den här reklamen för Nintendos egna frukostflingor men hur tänkte man när kidsens huvuden blir till TV-apparater? Och varför har killen i slutet ett par glasögon med någon sorts high-score räknare?


Källa: Youtube.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼