Android Bouncer ska öka Markets säkerhet

feb
3

När Google lanserade Android Market var ett av argumenten för plattformen att alla skulle kunna ladda upp appar och inte behöva vänta på någon godkännandeprocess. Ett par år senare har ett antal larmrapporter spridits om Androids osäkerhet på grund av detta. Eftersom ingen kontrollerar de appar som laddas upp är det en stor risk att man råkar ladda ner virus eller malware till sin smartphone. Eller?

För att stävja problemen med att vem som helst kan ladda upp vad som helst på Market har Google i hemlighet lanserat något de kallar Bouncer. Det är en automatiserad funktion som söker igenom nya och gamla appar på Market efter just malware, virus och liknande. Bouncer kör apparna i en emulator för att på så sätt se hur den beter sig och varna om den verkar misstänkt. Dessutom analyseras alla utvecklarkonton för att kontrollera att inga konstigheter försiggår där.

Google har sagt att Bouncer inte är någon nyhet, den har varit igång sedan ”någon gång” under 2011. Trots detta är det bara några dagar sedan säkerhetsföretaget Symantec slog larm om att så många som 5 miljoner Androidenheter kan vara smittade av malware från Market. Detta är dock uppgifter som Symantec nu har tagit tillbaka. Det känns mest som dessa säkerhetsföretag gärna skrämmer upp oss användare så att vi ska köpa deras säkerhetsappar.


Källa: Phone Dog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼