The art of flight

feb
1

När trailern för snowboardfilmen The Art of Flight släpptes på Internet förra året var det många som höjde på ögonbrynen. Det här var något nytt, en film utanför slentrianmässigt trixande och trött pudersnö. Det här var en gigantisk säng som var bäddad för succé.

Den 24 november var teamet bakom succéfilmen i Stockholm för en exklusiv filmvisning på ett ställe där det vanligtvis visas filmer om astronomi eller dinosaurier, Cosmonova, en av Sveriges mest imponerande biografer. Hatten av.

Det är den prisbelönte regissören Curt Morgan som under två års tid följt snowboardproffset Travis Rice till några av världens mest utmanande bergskedjor. Travis har bjudit med sig åtta andra snowboardproffs till detta projekt. Tillsammans har de åkt nedför branta bergssluttningar, lurat laviner och voltat över grantoppar. Allt detta tillsammans med Morgans otroliga känsla för filmberättande gör The art of flight till ett smärre mästerverk.


Källa: ArtOfFlightMovie.com

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼