Ingen ny Xbox eller Playstation i år

jan
31

Det verkar som att Nintendo kommer vara den enda tillverkaren att släppa en nästa generationens konsol i år. Både Microsoft och Sony säger i princip att de inte kommer att lansera sina enheter förrän 2013. Enligt Microsofts franska marknadschef är det högst osannolikt att 360s uppföljare kommer i år, ”the cycle of the Xbox 360 is by no means complete” sa han i en intervju.

Vidare menar han att eftersom Xbox 360 inte har fått ett reducerat pris är det ännu ett tecken på att Microsoft fortfarande tror på 360. Samtidigt menar han att Microsoft inte kämpar mot Nintendo då de har valt att gå en helt annan väg med Wii än vad Xbox gör. Förhoppningsvis kommer det dock visas upp mer om nästa Xbox under årets E3-mässa i sommar.

Sony är inte så pressade

Sony säger samtidigt att de inte har någon brådska att lansera nästa generations Playstationkonsol. De menar att Nintendo är mer pressade då försäljningssiffrorna för Wii sjunker. Samtidigt ska Playstation 3 ha givits en levnadsålder på 10, något som Sony inte har några planer på att frångå. Det skulle i sådana fall innebära att PS3 kan leva ända till 2016. Men det är troligt att det kommer en uppföljare redan nästa år. Annars är risken att Sony halkar efter i den livsviktiga prestandastriden de har mot Microsoft.


Källa: ComupterAndVideoGames 1, ComupterAndVideoGames 2.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼