iCloud till Airportenheter

jan
31

Äger du, precis som jag, en Time Capsule, en Airport Extreme eller kanske Airport Express? Då har du säkert också saknat att kunna komma åt dina filer via fjärråtkomst vilket fanns när MobileMe var aktivt. I går släppte Apple en uppdatering av mjukvaran i dessa prylar som tillåter dig att komma åt dina filer via iCloud.

Samtidigt som denna mjukvara släpptes så släpptes det även nya versioner av Airport Utility (5.6 & 6.0). Den senaste versionen, 6.0, som bara finns till Lion påminner väldigt starkt om iOS-versionen. Nackdelen med denna är dock att den saknar flertalet funktioner som fanns med i den äldre versionen, som signalstyrka, loggar, skrivarinställningar och profiler för Airport Express. Men som sagt, det släpptes även en annan version som bara är en uppdatering med stöd för de senaste funktionerna och buggfixar. Så det är bara att bestämma själv vilken version du vill ha på din Mac (vi länkar till 5.6 versionen längre ner på sidan).

Dessa två uppdateringar kommer alltså att tillåta dig att fjärransluta till din Airportenhet och därigenom få åtkomst till dina filer. Om du har en inbyggd eller extern hårdisk som är kopplad till enheten såklart.

Ladda ner Airport Utility 5.6


Källa

Av

Designfreak vars kreativa sinne skapar harmoni mellan designens alla element. Har ett brinnande intresse för teknikens alla under.

Kontakt: johan.wirlen@hypeline.se

Annons ▼