Trailer till Lockout

jan
27

Kärt barn har många namn brukar man ju säga, jag vet inte om det stämmer i fallet Lockout men en rad namn har filmen iallafall. Det internationella namnet är det något krångligare MS One: Maximum Security och under en period kallades filmen även för Lock-Out. Vad namnet blir när filmen kommer hit till Sverige är okänt men visst skulle det vara kul med en svensk översättning i stil med ”Utelåst”?

Filmen handlar hur som helst om en felaktigt dömd fånge (Guy Pearce) som i utbyte mot sin frihet går med på att rädda presidentens dotter som hålls tillfångatagen på ett högsäkerhetsfängelse i rymden. Som om det inte redan var nog så struligt så har fängelset även tagits över av de våldsbenägna fångarna. Luc Besson (Det femte elementet, Nikita) har varit inblandad i manusarbetet tillsammans med James Mather och Stephen St. Leger som båda två även står för regin. Vår egen Peter Stormare är även med på ett hörn.

Som det låter är det här ingen film som siktar på Oscarn direkt och man kan inte annat än att dra på smilbanden när man refererar till Guy Pearces karaktär som en ”loose cannon”. Men effekterna ser helt okej ut och Besson brukar kunna bjuda på några guldkorn till actionsekvenser när han är inblandad. Lockout kanske inte går upp på biograferna i Sverige som det ser ut men ett släpp på Blu-ray under året borde kunna ske. I USA och vissa länder i Europa är det hur som helst april som gäller.

http://youtu.be/5nu7VlD-9rw


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼