Snart dags för Chronicle

jan
25

Sponsrat inlägg:

Som ni kanske har märkt vid det här laget så är filmer innehållandes övernaturliga krafter och specialeffekter något som får min intressemätare att ge utslag. En film som innehåller båda dessa ingredienser är Chronicle. Filmen handlar om tre stycken kompisar i High School-åldern som under en utflykt till en grotta får superkrafter. Till en början används krafterna mest till att orsaka små rackartyg men allt eftersom krafterna växer sig starkare urartar det hela. Meningsskiljaktigheter kring hur krafterna ska användas, och till vad, gör att deras vänskap sätts på prov. På förhand låter det alltså lite som X-Men: First Class fast med en mer verklighetsförankrad grund att stå på.

För regin står den långfilmsdebuterande Josh Trank och i huvudrollerna ser vi Michael B. Jordan, Alex Russell och Dane DeHaan. Av dessa är det Michael B. Jordan som är mest namnkunnig och har medverkat i bland annat The Wire, Friday Night Lights och Parenthood. Chronicle verkar kunna bli ett schysst tillskott till superhjältegenren och kan förhoppningsvis gå lite mer på djupet kring hur en vanlig människa skulle kunna reagera på att helt plötsligt kunna göra i stort sett vad som helst.

Filmen har premiär den 15:e februari.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼