Apple släpper iBooks 2 och iBooks Author

jan
20

Under en presskonferens igår presenterade Apple ett par spännande saker. En av dessa är iBooks 2 för iPad som till stor del är inriktad på utbildning. Det går att ladda ner olika typer av läroböcker via iBooks, Apple har slutit avtal med amerikanska bokförlag som står bakom 90% av alla läroböcker i det stora landet i väst. Denna satsning kommer enligt Apple förändra synen på iPad som undervisningsmedel, eller som Apple själva säger:

”Apple Reinvents Textbooks with iBooks 2 for iPad”

Förutom de amerikanska läroböcker som kommer gå att köpa, (det finns ingen information om svenska böcker) introducerade Apple även iBooks Author för OS X som låter vem som helst skapa egna e-böcker. Dessa kan sedan läsas i en iPad. Det är möjligt att lägga in videoklipp, fotoalbum och 3D-animationer i böckerna och därmed göra dem mycket mer interaktiva och levande än traditionella böcker.

Sälj dina böcker i App Store

Blir du väldigt nöjd med dina böcker kan du till och med publicera dessa i App Store. Du kan välja om de ska vara gratis eller inte, men väljer du att ta betalt för dem bör du läsa igenom användaravtalet först. Där står nämligen att Apple har rätt till 30% av alla intäkter (precis som vid appförsäljning), men även att de böcker du skapar enbart får säljas i App Store. Det kan vara värt att veta.

Vi avslutar med Apples egna film om iBooks 2 och iBooks Author. I sann Appleanda är den otroligt politisk korrekt och du kommer höra ord som ”amazing” och ”revolutionize” flera gånger:

http://youtu.be/KJxZG2Nv4KA


Källa: Apple.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼