Siba: Alla konkursrykten är falska

jan
19

För ett par dagar sedan skrev vi om konkursryktena kring Siba. Vi har kontaktat Sibas informationsansvarige, Nora Ay, som tillbakavisar alla konkursrykten och även delar med sig av deras tankar kring teknikåret 2012.

Nora säger att Siba inte alls är på väg mot konkurs. Hon menar att det är ett högst välmående familjeföretag som gjorde en resultatförbättring 2011 (sept 2010 – aug 2011) med 10 miljoner jämfört med föregående års bokslut. Hon säger även att Sibas omsättning i samband med julhandeln 2011 ökade med 10% jämfört med föregående år. E-handeln ökade samtidigt med hela 34%.

”Den positiva trenden håller i sig även 2012. Hittills i januari har vi sett en omsättningsökning med ca 17% jämfört med föregående år.”

Energisnåla TV-apparater populärt 2012

Nora berättar också att Fabian Bengtsson, Sibas VD, nyss är hemkommen från sitt besök på CES-mässan i Las Vegas för att titta på trenderna 2012. Det som verkligen stack ut enligt honom var ”energisnåla TV-apparater med OLED-teknik, tunnare datorer samt integrationslösningar mellan TV och datorer”. De tror att det kommer att bli ett spännande år sett från ett produktperspektiv. Det tror vi också.

Vill du läsa mer om Fabin Bengtssons syn på konkursrykten kan du läsa en intervju med honom i Dagens industri.


Tack till Siba för era kommentarer.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼