ZTE vill dubbla sin telefonförsäljning 2012

jan
18

Företaget ZTE är nog inte överdrivet välkänt i Sverige. De som faktiskt hört talas om det har troligtvis också hört talas om deras budgettelefon ZTE Blade som släpptes i Sverige i slutet av 2010. Blade blev en stor succé då den kombinerade helt okej hårdvara med ett mycket lockande pris. Det går idag att köpa en Blade för ungefär 1000 kronor utan abonnemang, vilket är väldigt bra för en smartphone.

Fjärde största mobiltillverkaren

Internationellt är ZTE faktiskt ett väldigt stort telefonföretag, enligt vissa analyser världens fjärde största mobiltillverkare. De har i flera år producerat OEM-telefoner, mobiler som varit beställda av operatörer som önskade ha sitt eget namn på telefonerna. Men 2010 släpptes så Blade under eget namn och under 2012 vill ZTE dubbla sin smartphoneförsäljning och satsa mer på high-endtelefoner. Vi hoppas såklart att de lyckas med detta, men då krävs det att de ökar kvalitetskänslan i sin telefoner en hel del. Blade är garanterat värd 1000 kronor, men den är faktiskt väldigt plastig och kantig. ZTEs support och kundservice har heller inte varit helt till freds bland konsumenterna, något som lär bli ännu viktigare om priset på deras telefoner går upp.

ZTE säger att de, förutom Android, kommer att satsa på Windows Phone. Förutsatt att de inte helt ger upp budgetträsket skulle det kunna innebära de första riktigt prisvärda telefonerna med Windows Phone. Och det är nog vad den plattformen skulle behöva.


Källa: Engadget.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼