Alienware ute med ny prisvärd PC

jan
18


Alienware har ett nytt UFO på marknaden vid namn X51. Den nya maskinen är en stationär dator men storleksmässigt går den att jämföra med den första Playstation 3 konsolen. Det är med andra ord inget monster som det traditionellt har varit. Med X51 fokuserar Alienware för första gången snarare på den lite billigare marknaden med kompakt och prisvärt utförande. Personligen blev jag väldigt överraskad av priset på ingångsmodellen som startar på motsvarande dryga 4500:- internationellt men som vanligt sparkar svenska staten oss rejält mellan benen och i Sverige går samma låda på 7990:- vilket tyvärr fick mig på helt andra tankar.

Trots allt verkar det vara en spännande maskin för den som kanske inte kräver det värsta av sin dator. Kombinerar man detta med den nätta storleken och möjligheten att skräddarsy många alternativ så ser jag det verkligen som ett steg i rätt riktning. Ytterligare en ny grej för Alienware är att det tydligen ska vara mycket enklare att själv uppgradera källkomponenterna när de i framtiden börjar bli utdaterade.


Källa: ign.com

Av

Kronisk mångsysslare som gärna pysslar både digitalt och analogt, zombie’s och postapokalyptisk sci-fi får endorfinerna att svalla.

Kontakt: kristofer.tunberg@hypeline.se

Annons ▼