The Darkness 2 och Kingdoms of Amalur demos på XBLA

jan
17

Det händer saker på demosidan, förra veckan bjöds vi på ett demo av det efterlängtade Final Fantasy XIII-2 till Xbox Live och Playstation Network. Idag uppdaterades Xbox Live med ytterligare två smakprov.

Först ut är The Darkness 2, uppföljaren till svenska Starbreezes actionrökare från 2007. Svenskarna har dock blivit utbytta till uppföljaren som istället utvecklas av Digital Extremes. Föregångaren var en trevlig bekantskap och det verkar som att man bygger vidare på konceptet. Den största skillnaden den här gången är att grafiken fått sig en ny stil och liknar numera serietidningsförlagan till en högre grad. Blodet och de arga skuggmonstren är dock fortfarande med i leken.

Andra demot som väntar på en nedladdning är EA:s Elder Scrolls inspirerade rollspel Kingdoms of Amalur: Reckoning. Det handlar alltså om äventyrande i en stor öppen fantasyvärld kryddad med svärd och monster. Inget vi inte har sett förut alltså. Det som gör Kingdoms of Amalur intressant för min del är den visuella stilen som blandar tidigare nämnda Elder Scrolls med det betydligt färggladare Fable, utan att bli karikatyraktigt som den sistnämnda titeln har en tendens att bli.

Nedladdningarna väger in på 1,4GB i The Darkness fall och det något mustigare 1,9GB för Kingdoms of Amalur: Reckoning. Som vanligt behövs det ett guldmedlemskap för att få ner nysläppta demos men om några dagar lär även de som inte pyntat för guld få ta del av det hela. Trailers till de båda spelen hittar du nedan.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼