Siba på väg mot konkurs?

jan
16

(Läs Sibas kommentarer på detta inlägg här.)

Efter Onoffs konkurs förra sommaren, vilket många skyller på Media Markts intåg i Sverige och den otroligt hårda prispress som sker företagen emellan, går nu ryktet att Siba kan vara nästa kedja på tur att slå igen. Samtidigt skriver Dagens Media att Sibas försäljning under jul varit över förväntan.

Det verkar vara tuffa tider för många företag i elektronikbranschen. Onoff gav upp förra sommaren, Siba, NetOnNet och Media Markt visar upp förluster, men prispressen pågår ändå. Därför är det allt annat än förvånande att rykten nu sprids om att Siba kan vara nära konkurs. Det är Resumé som idag säger att Siba de senaste fyra åren har gått med förlust med över 200 miljoner, något som självklart inte är hållbart i längden. Även Media Markt går med förlust i Sverige, på fem år har det kostat dem 1 miljard. Men då Media Markt internationellt har en vinst på runt 200 miljarder är det ingen kris för dem på ett antal år.

Expert också illa ute?

Även Expert verkar ha det kämpigt. Trots att de köpte upp ett antal Onoffbutiker i samband med förra sommarens konkurs stänger de nu ner ett flertal butiker, båda Expertbutikerna i Örebro kommer att stängas, precis som en Sibabutik. Varken Expert eller Siba har kommenterat några konkursrykten, men det ser onekligen tufft ut. Och tyvärr kommer vi konsumenter att förlora på att elektronikkedjor slår igen och minskar konkurrensen. Förhoppningsvis är dessa rykten överdrivna, Sibas julförsäljning var till exempel över förväntan. De ökade sin nätförsäljning med 34% jämfört med förra årets julhandel. Vad skulle du säga om Siba och/eller Expert gick i konkurs?


Källor: Resumé, Dagens Media.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼