Styr din TV med händer och mun

jan
10

Det är fantastiskt att äta framför TVn, särskilt om man är ensam. Men att byta kanal när man har mat på händerna är mindre mysigt, tur att Samsung har en lösning på detta som inte innebär att man tvättar händerna eller äter med bestick!

http://youtu.be/5C1nADiC6OE

Det kallas Smart Interaction och låter dig kontrollera din TV med hjälp av röstkommandon och handrörelser. Tack vare ansiktsigenkänning kan din TV veta om det är du eller sambon som tittar och därmed anpassa sig. Du har dina favoritappar och hon har sina. Det går att surfa genom att söka med rösten eller styra musen med gester. Detta beteende kommer snart vara vardag för ägare av en ny Samsung Smart TV, men ärligt talat är jag inte så avundsjuk. Det ser faktiskt sjukt osmidigt ut och vi lär inte kunna prata svenska med våra TV-apparater på ett bra tag. Kanske Kinectgenerationen tror på detta mer än jag?


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼