Sony släpper Google TV-produkter i Sverige

jan
10

Sony går idag ut med ett pressmeddelande om två kommande produkter med Google TV. Dessa är nätverksspelaren NSZ-GS7 och Blu-ray-spelaren NSZ-GP9. De kopplas in i HD-TVn via HDMI och kan därefter ge dig appar och Internet i ännu en av hemmets produkter.

Google TV är en mjuvara för TV-apparater som låter användare följa tv-sändningar i HD, surfa på internet och installera appar. Enligt Sony kan den senaste versionen av Google TV-plattformen visa webbplatser och applikationer samtidigt som en tv-sändning på samma skärm. Användare kan dessutom ta del av över 2 000 applikationer för spel, musik, sport och nyheter på Android Market, varav cirka femtio applikationer är utformade och optimerade just för tv.

Google TV innehåller även Sony Entertainment Network som ger användare tillgång till Music Unlimited – Sonys molnbaserade musiktjänst med ett bibliotek på över 15 miljoner licensierade låtar från alla stora skivbolag över hela världen.

Självklart kommer NSZ-GS7 och NSZ-GP9 kunna styras via Sony Tablet S och P och Xperiatelefoner, men även iPad och iPhone. Förhoppningsvis kommer alla Androidtelefoner och tablets ges möjlighet att styra spelarna.

Priser och tillgänglighet

NSZ-GS7 finns tillgänglig i handeln från och med juni och NSZ-GP9 finns tillgänglig från och med augusti 2012. NSZ-GS7 kommer att kosta ungefär 2000 kr, NSZ-GP9 cirka 3200 kr.


Källa: Sony Press.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼