Rykten om nästa Xbox och tablet-styrning

jan
9

Det har ryktats en del om att Microsoft minsann inte tänker låta Nintendo vara ensamma med tablet-styrning nästa konsolgeneration. Idag skriver Gamespot att det finns ”strong signs” som visar på att Microsoft faktiskt har någon sorts tablet med i konceptet för den nya konsolen. Vad dessa starka tecken kommer ifrån avslöjas inte men spekulationerna är förhoppningsvis inte tagna helt ur luften. Den nya designen på Xbox Live som lanserades tidigare i höstas går ju i linje med Windows 8 och Windows Phone rent estetiskt och bara ber om att få touchstöd.

Om det ligger någon sanning i det här hoppas jag dock att Microsoft låter tabletstödet vara ett sidospår och inte en ledstjärna för hela konsolen. Jag slipper helst en påtvingad gimmick som bara är ihopslängd för att kontra Wii U’s tabletkontroll. Jag kanske är bakåtsträvande men inte är det väl kontrollmetoderna som är problemet med dagens konsoler? Och att utveckla en tablet som ska inkluderas med konsolen lär kosta en hel del pengar, pengar som skulle kunna gå till att biffa upp konsolen ännu lite mer på hårdvarusidan.

Microsoft berättar förhoppningsvis lite mer om nästa Xbox under CES för att slutligen avtäcka konsolen på E3 i juni. Håll till godo.


Källa: Gamespot, Mcvuk.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼