Mojang ber om ursäkt för Minecraft Pocket Edition

jan
8

När Mojang meddelade att de jobbade på en version av Minecraft för iOS och Android började nog ett otal personer dregla av längtan. När spelet sedan släpptes under namnet Minecraft Pocket Edition var det dock många som tyckte att 50 kronor var lite väl dyrt med tanke på vad man fick. Till skillnad från PC-versionen kan man i Pocket Edition inte tillverka vapen, verktyg och liknande, det finns heller inga moster eller råvaror att finna. Det går helt enkelt bara ut på att bygga något med de material man redan har.

Efter många kommentarer och mejl har dock Mojang insett att det mobilspelarna vill ha är survival mode och de lyssnar på detta. I en bloggpost skriver de idag att

”We have read tons of comments and feedback and it seems like we made a huge mistake.”

Eftersom att stora delar av Pocket Editions kod inte är lämplig för allt som Mojang nu vill lägga till har en uppdatering av spelet dragit ut på tiden. Men den 8 februari räknar de med att vara färdiga med nästa version som ska innehålla djur och nya block. Senare kommer även en uppdatering som gör det möjligt att tillverka saker och spelet kommer att ha ett survival mode. Mojang hoppas också att framtida uppdateringar kommer att skickas ut betydligt snabbare.


Källa: Mojang blog.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼