Hexa Pot – engångspappersgryta för öppen eld

jan
7

Om jag skulle säga att jag hade en vikbar gryta gjord i papper som kan användas vid matlagning över öppen eld, vad skulle du säga då? Skulle du tro mig? Snart kan detta vara verklighet tack vare Hexa Pot som nu söker finansiellt stöd hos Kickstarter. Hexa pot har fått sitt namn av den form ”grytan” har. Den är som sagt gjord i papper, men inte vilket papper som helst. Den är nämligen

”made from a special non-toxic waterproofing multi-ply paper material to prevent liquid from leaking out or soaking through the paper”

Hex pot är en engångsprodukt som efter användning kan läggas i återvinningen. Kanske inte riktigt lika miljövänligt som en traditionell gryta, men väldigt mycket smidigare och lättare att ha med sig när man vandrar i berg eller utför andra utomhusaktiviteter. Kika på videon nedan så ser du vad den klarar:

Förutsatt att projektet får de 25 000 dollar som krävs kommer två versioner av Hexa Pot utvecklas. Dels den version som campare kan tänkas vilja ha och dels en version tänkt att användas för att rena vatten vid katastrofer. Jag hoppas att detta projekt blir verklighet. Vill du stödja det tycker jag att du ska besöka Hexa Pots sida hos Kickstarter.


Källa: Kickstarter.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼